Menu ☰
Acupunctuur Zeeland

Acupunctuur Terneuzen

Acupunctuur stimuleert het zelfgenezend vermogen

Bent u op zoek naar een acupunctuur behandeling in Terneuzen? Een van mijn specialisaties is acupunctuur in mijn praktijk in Terneuzen.

Hoe werkt acupunctuur?

De klassieke Chinese uitleg is omdat er energiekanalen in regelmatige patronen over de oppervlakte van en door het lichaam lopen. Deze energiekanalen, meridianen genoemd, zijn vergelijkbaar met rivieren die door het lichaam vloeien en de weefsels irrigeren en voeden. Een hindernis in de beweging in deze energierivieren is vergelijkbaar met een dam in een rivier.
De meridianen kunnen beïnvloed worden door naalden te prikken in de acupunctuurpunten; de naalden verwijderen de hindernissen en herstellen de normale stroming door de meridianen.

De moderne wetenschappelijke verklaring is dat het prikken van naalden in de acupunctuurpunten het zenuwstelsel daardoor stimuleert om in de spieren, ruggengraat en hersenen, chemische stoffen te laten vrijkomen. Deze chemische stoffen zullen ofwel het aanvoelen van de pijn veranderen, ofwel ervoor zorgen dat er andere chemische stoffen en hormonen vrijkomen die het eigen interne regelingssysteem beïnvloeden.
De verbeterde energie- en biochemische balans geproduceerd door acupunctuur resulteert in het stimuleren van de natuurlijke genezingsvermogens van het lichaam. En in het begunstigen van fysische en emotionele gezondheid.

De WHO (World Health Organisation) heeft een indicatielijst samengesteld met aandoeningen waarbij acupunctuur als geneeswijze gebruikt kan worden.

bekijk hier de lijst

Benieuwd naar mijn werkwijze als acupuncturist in Terneuzen? Lees hier verder 

Met behulp van laseracupunctuur (zonder naalden, dus volledig pijnloos) help ik mensen om te stoppen met roken, lees meer daarover op deze pagina!

Voor meer vragen of voor het maken een van afspraak: