Menu ☰
Acupunctuur

Acupunctuur Zeeland

Bent u op zoek naar een acupunctuur behandeling in Zeeland? Een van mijn specialisaties is acupunctuur in mijn praktijk in Terneuzen gelegen in Zeeland.

Acupunctuur in het kort:

Acupunctuur is een Oosterse geneeswijze waarbij er heel dunne naaldjes geprikt worden om uw lichaam te helpen zichzelf te genezen. Voetreflex-totaal in Zeeland (Terneuzen) gebruikt acupunctuur als aanvulling op voetreflexologie en cupping.

Acupunctuur is daarnaast een methode om het lichaam aan te moedigen zich op natuurlijke wijze te herstellen en beter te functioneren. Het prikken van de naalden voel je nauwelijks. Een behandeling met acupunctuur is goed te combineren met andere (westerse) behandelingen. Ze zijn complementair en niet ter vervanging van westerse therapieën.
Daarnaast is acupunctuur vaak van grote waarde voor patiënten die uitbehandeld zijn in de reguliere geneeskunde.

Hoe werkt acupunctuur?

De klassieke Chinese uitleg is dat er energiekanalen in regelmatige patronen over de oppervlakte van en door het lichaam lopen. Deze energiekanalen, meridianen genoemd, zijn vergelijkbaar met rivieren die door het lichaam vloeien en de weefsels irrigeren en voeden . Een hindernis in de beweging in deze energierivieren is vergelijkbaar met een dam in een rivier.
De meridianen kunnen beïnvloed worden door naalden te prikken in de acupunctuurpunten. Deze naalden verwijderen de hindernissen en herstellen de normale stroming door de meridianen.

De moderne wetenschappelijke verklaring is dat het prikken van naalden in de acupunctuurpunten het zenuwstelsel stimuleert. Om hiermee in de spieren, ruggengraat en hersenen, chemische stoffen te laten vrijkomen. Deze chemische stoffen zullen ofwel het aanvoelen van de pijn veranderen. Ofwel zorgen dat er andere chemische stoffen en hormonen vrijkomen die het eigen interne regelingssysteem beïnvloeden.
De verbeterde energie- en biochemische balans geproduceerd door acupunctuur resulteert in het stimuleren van de natuurlijke genezingsvermogens van het lichaam. En daarnaast in het begunstigen van fysische en emotionele gezondheid.

De WHO (World Health Organisation) heeft bovendien een indicatie lijst samengesteld met aandoeningen waarbij acupunctuur als geneeswijze gebruikt kan worden. bekijk hier de lijst

Benieuwd naar mijn werkwijze als acupuncturist? Lees hier verder 

Met behulp van laseracupunctuur (zonder naalden, dus volledig pijnloos) help ik mensen om te stoppen met roken, lees meer daarover op deze pagina!

Voor meer vragen of voor het maken een van afspraak:

Neem contact met me op!