Menu ☰
Bedrijfsvoetreflexologie

Vermindert ziekteverzuim bij uw personeel

Fiscaal aantrekkelijk voor werkgevers

Waarom bedrijfsvoetreflexologie?

Bedrijfsvoetreflexologie wordt vooral in Denemarken, maar ook in andere landen met succes ingezet bij het terugdringen van het ziekteverzuim. Arbeidsgerelateerde klachten zoals rug-, arm-, nek- en schouderklachten, die zijn ontstaan door een verkeerde werkhouding of aanhoudende stress kunnen worden aangepakt. Uit diverse onderzoeken blijkt ook dat de werktevredenheid en de productiviteit van werknemers wordt verhoogd.

De unieke Chinfit® bedrijfsmassage is een sterk vitaliserende voetreflexmassage die in korte tijd zorgt voor ontspanning en energie. Het geeft een verlaging van het stressgevoel, waardoor werknemers gezond en gemotiveerd aan het werk blijven.

Total Health heeft hier een onderzoek laten uitvoeren voetreflex op werk

Wat kan ik u als voetreflexologe bieden binnen uw organisatie?

Er zijn 2 opties:

  1. Ik geef aan de werknemers met vaste regelmaat een half uur voetreflexmassage, waarbij alle reflexzones kort worden gemasseerd en lichamelijk en emotioneel evenwicht worden gestimuleerd. Dit werkt preventief heel erg goedUiteraard kunt u als werkgever er ook voor kiezen om de voetreflexbehandelingen aan een beperkte groep van het personeel aan te bieden, zoals de 50+’ers, de mensen in ploegendienst,….
  2. Werknemers die (langdurig) ziek zijn kan ik therapeutisch behandelen. Hoe een therapeutisch traject er uit ziet en welke aandoeningen kunnen behandeld worden, kunt u op de andere pagina’s van mijn site lezen.

Fiscaal aantrekkelijk voor werkgevers!

De overheid stimuleert werkgevers om gezonde arbeidsomstandigheden te creëren. Zo blijven uw werknemers flexibel inzetbaar, gemotiveerd en gezond. Zeker in tijden waarin fors bezuinigd moet worden, is dit goed nieuws! Indien wordt voldaan aan bepaalde voorwaarden, wordt de voetreflexologiebehandeling door de belastingdienst als een vrije verstrekking beschouwd en is daardoor fiscaal aftrekbaar. Tevens kan de in rekening gebrachte BTW in mindering worden gebracht op de omzetbelasting.

Werkkostenregeling en voetreflexmassages

Per 1 januari 2022 vallen massages niet meer per definitie onder de gerichte vrijstelling arbovoorzieningen. U kunt wel gebruik maken van de werkkostenregeling
Per 1 januari 2015 is voor werkgevers de werkkostenregeling verplicht. Alles wat u als werkgever vergoedt of verstrekt aan een werknemer wordt in eerste instantie tot het loon gerekend. Ook als het gaat om het vergoeden van kosten! Het grote voordeel van de werkkostenregeling is dat u niet langer alles op individueel werknemersniveau hoeft vast te leggen, wat zorgt voor een meer eenvoudige loonkostenadministratie en een besparing op controles van de fiscus.
Met deze regeling kan een bepaald percentage van het totale fiscale loon, de zogeheten vrije ruimte, besteed worden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor de medewerkers. De werkkostenregeling is in 2020 verruimd: van 1,7% in 2019 naar 3% in 2020 over de eerste € 400.000.

Afspraak maken?

Voetreflex-totaal komt graag naar u toe, massagetafel en benodigdheden worden meegenomen zodat er niet meer dan een afzonderlijke rustige ruimte nodig is. Wilt u meer weten over deze behandelingen neemt u dan vrijblijvend per mail contact met mij op. Of geef ik een demonstratie in uw bedrijf, zodat u een goede indruk krijgt van de behandelingen.