Menu ☰
cupping

Cupping

Werkt dieper dan massage dankzij de zuigkracht

Cupping is een techniek waarbij er gebruik wordt gemaakt van massage cups waaruit lucht wordt gezogen. Door de onderdruk die dan ontstaat, gaat de huid omhoog staan.
Dit zorgt voor het stimuleren van de doorbloeding en Qi (energie). Verklevingen en diepe spierknopen worden als het ware naar de oppervlakte gezogen waardoor blokkades worden opgeheven. Ook de afvalstoffen in je lichaam komen zo vrij en worden direct afgevoerd.
Omdat de kracht van cupping sterker is dan massage, heeft het een diepere werking en is het zeer effectief.

Cupping is zeer geschikt bij klachten als:

In China doet men vooral vuur-cuppen. Bij deze vorm wordt er gewerkt met glazen cups die door middel van vuur verwarmd worden en zich zo vastzuigen op de huid. 

In mijn praktijk maak ik gebruik van polyester cups die door middel van een pistooltje, lucht uit de cup zuigen en daardoor vast komen te zitten aan de huid. Dit vind ik zelf meer brandveilig en ik kan de zuigkracht beter doseren. Het resultaat is vergelijkbaar.

Hoe verzorg je het behandelde gebied na het cuppen?

Door de behandeling kunnen er ronde vlekken ontstaan die qua kleur kunnen variëren van rood tot donkerpaars. (afhankelijk van de stagnatie).  Net als blauwe plekken verdwijnen ze vanzelf binnen ongeveer een week. Ook kunnen de gecupte plekken beurs aanvoelen. Houd de huid na de behandeling goed warm en drink veel water. Dit bevordert de afvoer van afvalstoffen.