Menu ☰
diarree

Diarree

Heeft u last van langdurige diarree of een brijige stoelgang? Vaak overkomt het u op de momenten en plaatsen die niet uitkomen!
De klacht bij diarree is waterdunne ontlasting, vaak meerdere keren per dag. Daarnaast komt de aandrang om naar het toilet te gaan meestal plotseling. Ook het ophouden lukt meestal niet of moeizaam. De ontlasting heeft bij diarree vaak een ander kleur en geur. Soms zijn voedselintoleranties of allergieën de boosdoener

Een goede spijsvertering is essentieel

Elke hap die je neemt, passeert maar liefst acht verschillende organen. De slokdarm, maag, dunne darm, dikke darm en het microbioom halen voedingsstoffen uit je eten.  De alvleesklier en lever maken spijsverteringssappen.
Het microbioom is bij de meeste mensen niet bekend, maar is heel belangrijk voor allerlei functies in ons lichaam. Het verhoogt onze weerstand en zorgt ervoor dat we ons fit voelen. Allerlei ziektes zijn te wijten aan een slecht werkend microbioom. 

Dit kan flink verbeterd worden met low-level-lasertherapie. Deze therapie vorm combineer ik met voetreflexologie en/of acupunctuur. Ik heb hiermee al heel goede resultaten bereikt.

Lees hier een artikel over voetreflexologie bij darmproblemen uit het vakblad voor natuurlijke en integrale gezondheidszorg

Ook baby’s kunnen moeite hebben met poepen

Als u met uw kindje bij mij komt voor een behandeling, geef ik u tips mee hoe u zelf de voetjes van uw baby kunt masseren. Ik geef ook workshops waarbij ik u 3 massages aanleer gericht op de spijsvertering, beter slapen en het algemeen welzijn van de baby.