Menu ☰
fibromyalgie

Fibromyalgie behandelen met acupunctuur en voetreflexologie

Recensie

Hieronder leest u een recensie waarbij ik fibromyalgie behandel met acupunctuur en voetreflexologie.

‘s Morgens stond ik altijd op, zo stijf als een plank. In de loop van de dag verbeterde het. Het hing ook vaak af van het weer. Soms had ik goede dagen en dan had ik weer de neiging om te veel te doen. De dag erna werd ik gestraft door mijn lichaam, want dan was ik vaak dubbel zo moe en deden heupen en schouders pijn. Doordat ik op persoonlijk gebied ook het een en ander had meegemaakt, voelde ik me soms behoorlijk depri en kwam ik pas in de namiddag mijn bed uit. Pas na vele bezoeken aan de huisarts (waar ik werd afgedaan zal zeur)  en daarna doorgestuurd naar  de reumatoloog werd de diagnose fibromyalgie gegeven. Pijnstillers zouden mij door de rest van mijn verdere leven moeten helpen.

Door een vriendin kwam ik bij voetreflex-totaal terecht. Ik heb er veel baat bij. Na de voetreflexmassages en de acupunctuurbehandelingen ben ik de eerste dagen loom, maar daarna voel ik me veel fitter. Ze heeft mij leren luisteren naar mijn lichaam. Ik heb meer “nee” leren zeggen zonder mij schuldig te voelen. Ze  leerde mij accepteren  dat niet iedereen even veel energie heeft.  En dat ik de energie die ik wel nog heb, niet onnodig moet verspillen maar doseren. Ze vertelde mij ook dat er velen zijn met fibromyalgie, maar dat de meeste mensen hierover zwijgen uit schaamte. Het staat niet op hun voorhoofd te lezen. Haar behandelingen geven mij ook meer zelfvertrouwen. Ze raadde mij ook magnesiumolie aan, waardoor mijn spieren minder stijf werden en de rusteloze benen in de nacht ook veel verbeterden. Ze liet mij kennismaken met een TENS-apparaat voor de pijnstilling. Eerst waren de behandelingen wekelijks. Nu ga ik 1 keer op een maand en ben ik niet meer afhankelijk van de pijnstillers. Ik ben heel blij dat ik de stap heb gezet.

Christa
Philippine

Afspraak maken:

Ook fibromyalgie laten behandelen met het profijt van acupunctuur en voetreflexologie?