Menu ☰
Heupklachten behandelen met acupunctuur, voetreflexologie en cupping

Heupklachten behandelen met cupping, acupunctuur en voetreflexologie

Recensie

Ik combineer cupping meestal met acupunctuur en voetreflexologie. Dat maakt deze heupklachten behandelingen heel krachtig en efficiënt. Wat deze behandelmethodes inhouden, kunt u lezen op mijn website.

Heupklachten behandelen met cupping, acupunctuur en voetreflexologie Recensie:

Na al veel over voetreflex-totaal  gehoord te hebben, overwoog ik het ook te proberen. Ik had al een paar jaar pijn in mijn heup en de vele sessies fysiotherapie hadden mij nog geen stap verder geholpen. Ik besef natuurlijk dat op mijn leeftijd (75 jaar) slijtage wel serieus meespeelt. Maar ik had niets te verliezen. Tijdens de intake komt alles aan bod, ook emotionele dingen die je hebt meegemaakt want volgens Carine kan stress de lichamelijke klachten verergeren. Ze vertelde me dat al mijn pijnpunten op de galblaasmeridiaan liggen. Ik was enigszins verbaasd door deze zienswijze, maar ik dacht: “het zal wel.”
Ik waardeerde enorm haar eerlijkheid: “ik behandel u 3 keer en dan kijken we. Als het niets doet, dan stoppen we, want ik hou mensen niet aan het lijntje, maar u moet het wel een kans geven. Dus we gaan voor 3 keer”. Ik werd naar de natuurwinkel gestuurd om magnesiumolie die ik nu nu elke dag op mijn heup smeer. Ik moest ook  glucosamine met chondroïtine gaan slikken. We zijn nu een paar maanden verder en ondertussen voel ik me zo goed dat ik het maandelijks wil blijven onderhouden (wat heb ik het gemist als haar praktijk door corona dicht moest). Wat ze allemaal doet, daar durf ik soms zelf niet naar te kijken. Op mijn billen steekt ze acupunctuurnaalden van een paar centimeter lang, die je wonderbaarlijk niet voelt. Carine is ook heel voorzichtig.  Op de zijkant van mijn dijen steekt ze kortere naaldjes tot onder mijn knie (de galblaasmeridiaan, vertelt ze me dan). Soms gaat ze cuppen en ik krijg ook altijd voetreflextherapie op de gehele voet maar vooral op de buitenkant van mijn enkel. Dat is niet altijd even lekker, maar het helpt wel.  Mijn darmklachten zijn ondertussen ook veel verbeterd.  En ze heeft mij ook geleerd dat ik af en toe “mijn gal moet spugen en niet op mijn kop moet laten zitten” als bepaalde familieleden mij willen vernederen, want stress verergert de pijn. Ik ben zo blij met mijn maandelijkse behandelingen. Dan hoef ik niet aan die pillentroep van de dokters. En ook leuk: het wordt grotendeels vergoed door de aanvullende verzekering. Wat wil een mens nog meer?

Paula d. V.
Terneuzen

Afspraak maken:

Ook het profijt van cupping, acupunctuur en voetreflexologie ervaren?