Menu ☰
Lasertherapie

Lasertherapie

voor een vlugger en beter herstel

Lasertherapie (laseracupunctuur) kan tegelijk met voetreflexologie en acupunctuur worden gegeven. Dit voor een nog beter en vlugger herstel.
Deze therapievorm wordt ook wel Photo Bio Modulation genoemd.

De werking van lasertherapie in het kort uitgelegd

Het principe is dat het genezings- en herstel proces te stimuleren met een krachtige lichtbundel.  Gepotentieerd licht (zoals Einstein dit zelf omschreef) met een specifieke golflengte en hoeveelheid energie waardoor in de cellen een verhoogde hoeveelheid ATP (adenosine trifosfaat in de celmitochondriën) wordt geproduceerd en een “ boost” geeft aan het metabolisme van het betreffende weefsel.
Het effect is sneller herstel, minder pijn, minder litteken weefsel en gezonder eind resultaat.
Verschillende golflengtes hebben verschillend effect op aandoeningen en weefsels.

Waar op het lichaam kan ik de laserbehandelingen uitvoeren?

Afhankelijk van uw klachten  zijn er 3 soorten low-level-laserbehandelingen die ik uitvoer.

Op de pijnplek

Bij pijnlijke gewrichten of spieren zoals:

  • acute klachten zoals verstuikingen als botbreuken zal het letsel vlugger genezen (uiteraard moet u eerst naar de arts voor een verband)
  • chronische klachten ten gevolge van vb. fibromyalgie, reuma, artrose of artritis
  • overbelasting door te zwaar tillen of uitputtende sportprestatie

Systemisch

Er zijn behandelingen gericht op

  • algehele rust (stimuleert het slapen)
  • versterken van het beenmerg
  • detox (ontgiften)
  • microbioom (darmproblemen)

Op het oor (auriculotherapie)

Het oor heeft de vorm van een omgekeerde embryo. Elk lichaamsdeel en orgaan kan via het oor met de puntlaser worden behandeld.
Auriculo is uitermate geschikt voor het wegnemen van de ontwenningsverschijnselen als u stopt met roken  klik hier voor meer informatie

Welke lasers gebruik ik?

Bij deze nieuwe behandelmethode die ik aanbied, maak ik gebruik van verschillende Therapeutische Low Level Lasers (LLL) variërend van 0.1 tot 0.5 Watt. Zoals u op de foto kunt zien, heb ik een grotere laser die grote oppervlaktes behandelt en een laserpen voor vingers, acupunctuurpunten en auriculotherapie. Deze lasers werken met roodlicht met specifieke golflengten b.v CW, Multi, Nogier-, Bahr-, Solfeggio- und Reinigerfrequenties en zijn daardoor in staat diep in weefsels door te dringen en cellen te activeren. Laserbehandelingen combineer ik vaak met voetreflexologie, om zo een nog beter effect te bereiken. Deze photobiostimulatie stelt het herstelproces meteen in werking en zorgt voor een snellere afvoer van de afvalstoffen.

Hoe vaak is lasertherapie nodig?

Behandelduur en frequentie is sterk afhankelijk van de aandoening en de patiënt. Chronische aandoeningen duren over het algemeen langer dan acute problemen.
Meestal voelen mensen na 1 of 2 keren al wat resultaat. Voelt u echter na 3 behandelingen nog geen verbetering, dan stop ik. Ik hou mensen niet aan het lijntje.

De beste ervaringen die ik tot nu toe hier mee heb zijn artrose en darmklachten klik hier voor meer informatie

Lasertherapie is ook heel efficiënt bij stoppen met roken. De methode zorgt ervoor dat de ontwenningsverschijnselen weg zijn, het wordt dan makkelijker om de rookgewoonte te doorbreken. Klik hier voor meer informatie?