Menu ☰
bent u tevreden over voetreflex-totaal?

Recensies

Hoe ervaart men de behandelingen en hebben ze resultaat?

Cliënte kwam aanvankelijk voor pijn boven haar enkel, maar….

Ik had pijn in mijn onderbeen, net boven de enkel. Ik had al fysio- en manuele therapie gekregen, maar mijn pijn was een tijdje weg en kwam daarna weer teug.
Mijn zus, die 100 km verder woont,  had heel goede ervaringen met voetreflexologie. Hierdoor ben ik ook gaan zoeken naar iemand die dit doet in Terneuzen en kwam terecht bij Carine Binnenmarsch.
Wat ben ik blij dat ik haar gevonden heb. Na een afspraak gemaakt te hebben, heb ik een fijn intake gesprek gehad. Ik vind Carine een heel empatische vrouw, waarbij ik me snel op mijn gemak voelde en  die ook nog eens heel vakbekwaam is. Ze legt in heel begrijpelijke taal uit wat zij gaat doen als behandeling en zal altijd eerst vragen of je het er mee  eens bent.
Haar behandeling bestaat niet enkel uit voetreflexologie, maar kan ook worden uitgebreid met acupunctuur en laseracupunctuur( acupunctuur zonder naalden), hiervoor gebruikt zij de meest geavanceerde technologie. Doordat de aanpak holistisch is, (dit betekent dat ze het lichaam in zijn geheel aanpakt), had het niet alleen gevolgen voor mijn enkel, maar kwamen er allerlei andere dingen aan het licht.
Er bleek heel veel onverwerkt verdriet te zitten dat de oorzaak is van allerlei lichamelijke kwaaltjes. Na een aantal behandelingen zijn er al diverse klachten opgelost.
Om een paar voorbeelden te geven: Na de tweede sessie, waarbij ze op de schouder had gelaserd, kon ik de volgende nacht niet slapen van de pijn. ’s Morgens was de lymfeknobbel die ik al jaren bij mijn oksel had, weg. En de pijn was ook weg.
Ik hoorde al jaren mijn hartslag in mijn oren.  Af en toe sloeg die over waardoor ik in paniek sloeg. Ze heeft een aantal hart-acupunctuurpunten gelaserd en ik hoor niets meer in mijn oor. Verder kan ik mij beter concentreren, heb ik ’s nachts geen last meer van een verstopte neus en is de pijn in mijn stuit verminderd. En het heeft mij heel veel rust gebracht. Het valt zelfs mijn man op.
Heel bijzonder: je gaat voor pijn boven je voet en door de behandelingen knapt je hele lichaam op.
Bedankt Carine

Larrissa. een hele blije klant in Terneuzen

Cliënte kwam tijdens haar laatste zwangerschapsweken voor ontspanning en ze hield vocht vast in de voeten.

Tijdens de zwangerschap op een open dag van de Verloskundigenpraktijk kennis gemaakt met Voetreflex-totaal.
Ik kreeg toen een voorproefje van een voetreflexmassage, welke al zeer aangenaam was.
In het 3e trimester contact opgenomen met deze mevrouw van Voetreflex Totaal.
Tijdens de zwangerschap biedt ze verschillende behandelingen aan, zie de website.
Het is mogelijk in de laatste weken, behandelingen te laten doen om de baarmoederhals te verweken en het opwekken van bevalling te bevorderen, maar  ik wilde zelf graag een stuk ontspanning ervaren en had last van vocht vasthouden in de voeten.De massage was erg prettig en ontspannend, ze werkt op de corresponderende organen en meridianen. Een deel vocht was gelijk verdwenen. Veel drinken die dag! Deze mevrouw is heel rustig, heel kundig in wat ze doet, echt een aanrader!
Anika v. B. Terneuzen

Cliënte kwam voor reuma en is nu van de medicatie af.

Ontspannen sfeer, heeft mij erg goed kunnen helpen. Ik kwam met reumatische pijnklachten. Na 1e behandeling voelde ik al verlichting en na de 2e behandeling was de pijn zo goed als weg. Ik kom zeker vaker terug!
Elke S., Terneuzen

Cliënte kwam voor fibromyalgie en opvliegers

Carine is een super lieve en erg geduldige en goedlachse vrouw..Ik was heel sceptisch en er mag niemand behalve ik zelf en mijn pedicure aan mijn voeten zitten ( ik kan NIET) tegen kriebelen onder mijn voeten ,maar de pijn in mijn lijf maakte dat ik de stap heb gezet..Had ik veel eerder moeten doen, wat is dat fijn zeg..Mijn opvliegers zijn zo goed als verdwenen en de pijn is redelijk onder controle na 3 behandelingen.. Ik kan echt iedereen aanraden om contact op te nemen met voetreflex-totaal.

Elies K., Terneuzen

Cliënte kwam voor er bijwerkingen van de chemo

In het ziekenhuis in Terneuzen las ik op de afdeling oncologie de folder van Voetreflex-Totaal over voetreflextherapie tijdens chemo behandeling. De duidelijke uitleg in de folder over hoe voetreflextherapie kan helpen om de klachten te verminderen welke ontstaan door chemotherapie triggerde mij direct. Alles wat immers een beetje verlichting en verbetering op zou leveren tijdens zo’n traject, dat was welkom.
Ik heb dan ook direct een afspraak gemaakt voor een voetreflex massage bij Carine Binnenmarsch.
Ik kon verbetering merken bij de vermoeidheidsklachten, ik kreeg dus meer energie. Ook had ik door de behandeling direct minder last van temperatuurswisselingen (opvliegers) wat heel fijn was. Ik had minder hoofdpijn en voelde meer ontspanning.
Ik kan het echt iedereen aanraden want het draagt echt bij, en bovendien voelt het ook nog eens heel erg fijn, even een momentje voor jezelf.

Joyce uit Terneuzen

Cliënte kwam voor innerlijke onrust na burn-out
Sinds enkele maanden regelmatig behandeling met voetmassage en acupunctuur voor klachten van innerlijke onrust en slaapproblemen die ik had overgehouden aan mijn burn-out. Na allerlei behandelingen elders geprobeerd te hebben kwam ik terecht bij voetreflex-totaal . Carine slaagde er in mij te helpen. Haar vakkundige behandeling, rust en persoonlijke aandacht hebben mij prima geholpen.

Mieke

Cliënte kwam voor darmklachten. (vaak plotse diarree)

Ik had al jarenlang last van darmklachten. Vaak krampen en uit het niets kon ik ineens ernstige diarree hebben. Dat belemmerde mij sterk om activiteiten te ondernemen. Altijd bang om in de problemen te komen. En altijd overal loeren waar de toiletten zijn voor het geval dat……. Ik had wel medicijnen en die hielpen wel, maar dan was het na drie dagen weer helemaal foute boel. En ik slik liever geen medicijnen. Op een dag was het zo erg dat ik teneinde raad een afspraak maakte om voetreflexmassage te proberen. Ik had totaal geen ervaring met alternatieve geneeswijzen. Ik dacht: ik laat het maar gebeuren. Ik kwam dus bij Carine Binnenmarsch. Ik ben zeer vriendelijk ontvangen en mijn vragen worden goed beantwoord. Carine denkt echt mee. Na de eerste behandeling ging het al beter. Ik durfde het haast niet te geloven. Inmiddels ben ik diverse keren geweest. Ik word behandeld door middel van massages en acupunctuur. Het gaat een stuk beter met mij. Ik ben er niet helemaal van af maar weet dat mijn darmen mijn zwakke plek zijn, dus af en toe heb ik weer last. Ik heb nu elke maand een behandeling en dat bevalt mij prima. Ik voel me “verwend” door Carine. Zij is zeer gemoedelijk. De massages zijn soms een beetje pijnlijk maar het helpt en daar doe ik het voor. Dus Carine: hartelijk bedankt en we gaan nog even door.

Emmy, Hoek.

Cliënte kwam voor vermoeidheid en slecht slapen

De eerste keer dat ik bij Carine kwam wist ik niet wat er zou gebeuren. Ik ging er helemaal blanco in. Bij de huisarts was er meerdere keren bloed geprikt en daar kwam niets uit. Nu kwam ik bij Yentl mijn schoonheidsspecialiste, en daar liggen dus kaartjes bij de kassa voor voetreflextherapie. Yentl komt ook bij Carine en is er zeer over te spreken.  Ik dacht baat het niet dan schaadt het niet. Ik bellen en ik kon dezelfde week nog terecht. Het eerste half uur vraagt Carine je het hemd van je lijf. Nadat ik al een vragenlijst had ingevuld. Daarna ging ze me behandelen op waar ik het meeste last van had op dat moment, mijn vermoeidheid en slecht slapen, acupunctuur en drukpunten op je voeten en onderbenen. Ik kreeg naalden in mijn voorhoofd en 1 in mijn hand en om en om in mijn voeten en onderbenen. Net na de behandeling voelde ik nog niets. Maar nadat de dag vorderde werd ik steeds mee moe. Nog erger dan daarvoor. Daar had ze me al voor gewaarschuwd.  Ik heb 4 dagen heel erg dromen gehad maar met dat de dagen voorbij gingen knapte ik steeds meer op. De vierde dag was ik zelfs een dag niet meer moe. Aan het einde van de week was ik al voor 80 % minder moe dan daarvoor en slapen ging als een roosje. Wat heerlijk dat je zo kan opknappen. Ik had mijn eerste geluksmomentje omdat ik me zo goed voelde. Ondertussen ben ik nog twee keer geweest. Voor mijn schouder, stress, opvliegers, stuitje.
Behalve mijn stuitje, ben ik na jaren sukkelen overal vanaf. Zo blij met Carine. Ze is een hele lieve bijzondere wijze vrouw. Dank je wel!

Alexandra Terneuzen

Cliënt kwam voor spierpijn in rug en hamstrings en een slechte nachtrust

Met de gedachte baat het niet dan schaadt het niet heb ik een aantal behandelingen gevolgd bij Carine Binnenmarsch. Ik had flink last van spierpijn in rug en hamstrings en een slechte nachtrust. Al na 2 behandelingen werd naast voetreflexmassage ook cupping toegepast en voelde ik aanzienlijke afname van de klachten. Nog 2 behandelingen verder waren de klachten nagenoeg verdwenen. Ik kan het iedereen aanraden.

Jeroen

Cliënte kwam voor darmklachten.

Ik moest heel vaak naar de WC (stoelgang). Soms 3 keer op een dag. Ik was bang om naar de winkel te gaan, want soms stond ik bij de kassa en dan moest ik ineens. Mijn dochter zag een advertentie over de voetreflex en ik dacht: ik ga dat ook doen.
En het helpt echt. De voetmassage doet wel pijn, vooral als ze op het darmgebied komt. Maar ik ben niet van de pillen van de dokter, dus ik ben zo blij dat dit werkt bij mij.

Mevr. P uit Terneuzen

Cliënt kwam voor pijn in nek en schouder

Na veel fysio en paracetamol toch de beslissing genomen om iets anders te proberen. Heb veel last van spanningen waardoor ik veel last van mijn nek en rechter schouder heb. Het werd wel minder na fysio en paracetamol, maar bleef last houden. Daarom de beslissing genomen om voetreflexologie te proberen.
Na de eerste behandeling voelde ik dat er al veel spanning van de spieren afnam. Na de 2de behandeling zijn mijn klachten over.
Het zag er wel even op dat ik was mishandeld 😄 door het cuppen
(Bedankt Carine)
Heb zeker geen spijt, ja spijt dat ik het niet eerder had gedaan.
Carine bedankt en je ziet me zeker nog terug voor je andere behandelingen die je geeft.

Peter d. P. Terneuzen

Cliënte kwam voor het op gang brengen van de bevalling

Hoi Carine, Vorige donderdagmiddag ben ik op aanraden van de verloskundige bij u langs geweest voor een voetreflexbehandeling en acupunctuur om te kijken of de bevalling hiermee opgewekt kon worden. Ik werd op een fijne, rustige manier behandeld. ’s Nachts om 1 uur begon het te rommelen. Om 3u30 waren we in het ziekenhuis en na een snelle, vlotte bevalling zonder complicaties is om 6u22 onze dochter Eva geboren. De behandeling heeft dus zeker geholpen! Hartelijk dank en vriendelijke groet,

Christina vd H. Zaamslag

Cliënte kwam voor “last  onder de hiel, ziekte van Crohn en longziekte “

Ben nu drie keer geweest. Had last onder de hiel en darmen van slag. Door lichaamsdelen onder de voeten kwam uit dat ik meerdere zwakke punten had in het lichaam: deze werden door voetmassage  of acupunctuur weer geactiveerd. Merk dat ik me nu beter voel, overdag meer energie heb en nu langer en beter slaap. Heb het ervaren als vriendelijke, professionele en gemoedelijke behandelingen.

Tanja de K, Terneuzen

Cliënte kwam voor “steeds terugkerende blaasontsteking”

Sinds jaren had ik last van blaasontstekingen. De huisarts gaf me altijd antibiotica, waardoor het een poosje beter ging, maar iedere keer kwam het terug. Carine behandelde mij 3 keer met voetreflexologie en acupunctuur. Ik heb sindsdien geen blaasontsteking meer gehad. Op het oor behandelde ze mij voor schouder- en rugpijn met elektro-acupunctuur. Dat klinkt eng, maar dat is het niet, want je kunt zelf het voltage opdrijven d.m.v. een kastje wat je in je handen hebt. Daarna plakte ze bolletjes op mijn oren. De dagen erna voelde ik gelijk verbetering. Ook emotioneel was ik een stuk relaxter.

Joëlla B, Terneuzen

Cliënte kwam voor “hoofdpijn”

Na een blessure aan schouders en nek met daarbij een hersenschudding had ik veel last van hoofdpijn. Later kwam daar nog een middenoorontsteking met evenwichtsstoornis bij. Na een traject van fysio, manuele therapie en bezoekjes aan de osteopaat, wat allemaal niet hielp ben ik terecht gekomen bij Carine. Zij heeft mij grotendeels afgeholpen van mijn hoofdpijn en de schouder- en nekklachten zijn ook verminderd. Voor mij is het naast de behandeling met daarbij op het eind een heerlijke massage een moment voor mijzelf waar ik iedere keer weer naar uit kijk!

Virginia, Terneuzen

Cliënte zocht “meer balans in haar lichaam.”

Ik ben naar Carine gegaan nadat ik enkele klachten had en meer balans zocht in mijn lichaam. De voetmassage is fijn en werkt ontspannend. Tijdens de massage komen de punten/klachten naar boven die extra worden behandeld. In overleg is er bij mij ook acupunctuur gebruikt zodat bepaalde meridianen weer vrijer kunnen stromen. Na de behandeling werden mijn klachten in het begin heftiger wat van te voren werd gezegd. Enkele dagen nadien was dit over en zijn ook bepaalde klachten over. Wat erg fijn is aan Carine is dat ze de tijd voor je neemt.

Nadine d.B. Hulst

Cliënte had “een veelheid aan gezondheidsklachten”

Ik ben nu enkele malen bij Carine geweest voor een voetreflex en acupunctuur behandeling.
Door een veelheid aan gezondheidsklachten en doordat ik veel medicijnen moet slikken om op de been te blijven; voel ik me vaak belabberd en erg moe.
Ik begrijp goed dat zij alles niet zomaar even kan verhelpen. Maar na die paar behandelingen moet ik zeggen dat ik me wel veel beter voel.
De pijn in mijn benen, vooral ‘s nachts, is verminderd en met de pijn in mijn darmstreek gaat het ook beter. De voetmassages geven mij ook een rustig en relaxt gevoel waardoor ik wat beter slaap. Het is duidelijk dat Carine weet waar ze mee bezig is en veel kennis heeft op het gebied van het menselijk lichaam (en geest).
Daarbij is zij ook nog een fijn mens om mee te praten. Ik kan het iedereen aanraden om eens een behandeling te proberen bij Carine  Binnenmarsch van Voetreflex-totaal.

Gerard, Terneuzen

Cliënte kwam voor “vermoeidheid en spijsverteringsklachten”

Door haar voetreflexbehandeling stimuleert zij mijn spijsvertering en kan ze organen die meer ondersteuning nodig hebben extra masseren. De behandeling waarbij ze de energiebanen masseert werkt zeer ontspannen. Na de behandeling heb ik veel energie en ben ik heerlijk ontspannen. Haar behandelingen dragen bij aan een goede gezondheid, daarnaast geef je je lichaam extra aandacht en verwen jezelf.Naast de voetreflexbehandelingen doet Carine ook acupunctuur, hierdoor is haar kennis veelzijdig. Dit zorgt ervoor dat ze een gevarieerd behandelaanbod heeft.

Monique

Cliënte kwam voor “artrose en vermoeidheid”

Bij natuur-geneeskundig therapeute Carine staat kwaliteit voorop. Als voetreflex-therapeute kan ze via de reflexpunten op de voet de energie door het lichaam gunstig beïnvloeden. Hierdoor wordt het zelf helend vermogen van het lichaam gestimuleerd. De gehele voet (en een gedeelte van het onderbeen) weerspiegelt het gehele lichaam. Ik ervaar dit als een directe, prettige en ontspannende werking. Het geeft een regulerend effect op het weefsel, op de organen en verhoogt de weerstand. Tijdens de behandeling komen mijn lichaam en geest volledig tot rust. Al gauw voel ik dat mijn artrose klachten verminderen of zelfs verdwijnen. Na de behandeling verdwijnen ook mijn vermoeidheidsklachten en slaap ik beter. Mijn lichaam wordt gestimuleerd om zichzelf te genezen. Bij Carine voel ik mij in vertrouwde professionele handen, mede doordat ze ook geregistreerd staat als Reflexoloog bij het RBCZ en het FAGT.

Ineke O. Hulst

Cliënte kwam voor “nekklachten”

Ik ben bij Carine terecht gekomen uit nieuwsgierigheid en had wel wat klachten.
Na de eerste behandeling die ik buiten in open lucht kreeg kwam er zo een rust en ontspanning en was ik gelijk van mijn pijnlijke nek af.
En sedertdien kom ik regelmatig terug,het is qualitytime voor mezelf en ik kan het iedereen aanraden.
Bedankt Carine en ik kom graag terug 😁.

Christiane N. Terneuzen

Cliënte kwam voor “overgangsklachten en slaapproblemen”

Toen Carine mij aanbood een voetreflexmassage te geven was ik daar eigenlijk vrij sceptisch over. Omdat ik al jaren last heb van chronische slaapproblemen, met daarbovenop heftige overgangsverschijnselen en werkelijk alles al had uitgeprobeerd, was ik eigenlijk ten einde raad. Mijn eerste massage kreeg ik buiten, omdat het prachtig weer was, had Carine haar massagetafel richting de tuin gebracht en ik vond het zalig. Ik ondervond een echt ontspannend gevoel en kreeg er meer energie van. Ik heb zowel een westerse- als ook een Chinese massage gekregen, omdat Carine wilde weten wat voor mij het beste zou werken. Ik vond beide erg prettig en ontspannend. Naderhand ging ik dan ook als een ander mens terug naar huis. En ook al werden mijn klachten, zoals ze me had gezegd, de week erna wel heftiger, vooral dan toch de overgangsverschijnselen, nadien verminderden ze wekelijks. Zodat ik nu een heel groot deel van de tijd vrij ben van die lastige hevige opvliegers, zowel overdag als ’s nachts zijn deze heel erg verminderd. Ook het slapen is voor mij erg verbeterd. Van 3-4 nachten telkens maar 2 uur achter elkaar te kunnen slapen, kan ik nu soms wel 5 uur achtereen slapen. Het kan me nog wel eens gebeuren dat ik een nacht wat minder slaap, maar ook dat kan ik nu makkelijker accepteren, omdat ik weet dat het de volgende nacht echt beter zal gaan. Ik ga nu nog steeds met enige regelmaat naar Carine om een voetreflexmassage, omdat ik weet, dat dit me echt heeft geholpen. En ik ben haar erg dankbaar dat ze me heeft weten ompraten het toch eens te proberen.

Corinne te H.

Cliënte kwam voor “maag-lever-darmklachten”

Hoe kwam ik bij Carine terecht?
Ik zag haar folder bij een vriendin liggen die al eerder voor een behandeling was geweest en dat trok toch wel mijn aandacht. En het feit dat mijn vriendin zo enthousiast was omdat het zo heerlijk aanvoelde, trok mij al snel over de streep. Een afspraak was dan ook snel gemaakt en nog steeds ga ik elk kwartaal voor een behandeling. Om te beginnen werd uitgelegd hoe alles werkte en werd mijn medische geschiedenis doorgenomen. Vooral het maag-lever-darm gebied had in het verleden, en soms nog steeds, problemen opgeleverd. Die punten werden dan ook al snel gevonden door Carine en met de nodige kennis behandeld. De vraag komt dan ook snel: “merk je er ook iets van”? En dan moet ik toch eventjes diep nadenken. De kwalen zijn chronisch en zullen nooit verdwijnen maar het is binnenin allemaal wel rustiger geworden. Minder krampen of een brandend gevoel in de maag.
Dus ja, ik heb er baat bij en dat is het geld meer dan waard.

Arlet de B. Sluiskil

Cliënte kwam voor “stoppen met roken”

Toch wel zenuwachtig en geen idee wat te verwachten na een fijn telefoongesprek een afspraak gemaakt en binnen gestapt bij Carine.
Ik was zo bang voor de stress en de ontwenningsverschijnselen en had geen idee hoe ik het aan moest pakken om te stoppen. Ik wilde van die sigaretten af na 18 jaar maar hoe….. Ik wist het eerlijk gezegd echt niet meer zo goed. Ik wilde geen nicotinevervangers want daar los je het probleem in mijn ogen niet mee op. Ik wou af van de nicotine en niet meer afhankelijk zijn. Me vrij voelen, de rust vinden en me weer gezonder voelen. Ik wilde en moest er echt vanaf!
Ik ben zo blij dat ik naar Carine ben gegaan. Ik heb voor de deur mijn laatste sigaret gerookt. Deze bewust neergegooid en uitgetrapt. Na een hele fijne en pijnloze behandeling buiten gestapt. Ik weet nog dat Carine vroeg voel je nu drang om te roken? Ik zei voorzichtig dat weet ik niet zo goed…. Ik kwam buiten en ja uit gewoonte had ik zeker gewoon een sigaret op kunnen steken. Maar ik voelde me niet onrustig, ik raakte niet in paniek omdat ik er geen opstak (want dat wou ik niet!). Ik dacht de gewoonte doorbreken is wat mij rest zoals Carine ook uitlegde de wil en de gewoonte moet je zelf doen. De (meeste) ontwenningsverschijnselen neemt ze voor je weg.
Na 3 dagen leek het net of ik uit een soort ballon kwam. Ik besefte ineens: Ik ben al 3 dagen gestopt ik ben gewoon rustig heb geen paniek gehad en ben echt al 3 dagen gestopt. Het is niet dat ik er niks voor moest doen. Ik ben veel gaan wandelen zocht afleiding als ik even niet wist wat ik moest doen i.p.v. het zo ongezonde roken. Maar het viel me zo ontzettend veel mee. Na 3 dagen voelde ik me ook al echt minder benauwd, ik kreeg meer kleur in mijn gezicht en begon op een stoppen met roken app te kijken hoeveel geld ik al bespaarde en hoeveel sigaretten ik niet had gerookt.
Ik werd trots op mezelf ik kan het! Zelfs IK, ik die zo bang was, ik die er geen beginnen aan zag, ik die al in paniek raakte van het denken aan stoppen….. Carine BEDANKT!
Ik zie nu een toekomst zonder die troep, niet meer afhankelijk, onrust, niet meer die contante angst en benauwdheid. Nu al een maand en 5 dagen gestopt ontzettend veel geld bespaard en meer dan 900 sigaretten niet de lucht in geblazen! Ik ben blij, heel blij!

Cyntia v.D. Terneuzen

Klik hier voor reviews op facebook  https://www.facebook.com/chinflex/reviews/?view_public_for=1660752483956431&ref=page_i

Klik hier voor google-reviews https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=https%3A%2F%2Fwww.voetreflex+terneuzen#lrd=0x47c480ff5f8f1359:0xc15f1f93e6ec56e5,1,,,

 

 

Cliënte kwam voor reuma en is nu van de medicatie af

Ontspannen sfeer, heeft mij erg goed kunnen helpen. Ik kwam met reumatische pijnklachten. Na 1e behandeling voelde ik al verlichting en na de 2e behandeling was de pijn zo goed als weg. Ik kom zeker vaker terug!

Elke S., Terneuzen

Cliënte kwam voor fibromyalgie en opvliegers

Carine is een super lieve en erg geduldige en goedlachse vrouw..Ik was heel sceptisch en er mag niemand behalve ik zelf en mijn pedicure aan mijn voeten zitten ( ik kan NIET) tegen kriebelen onder mijn voeten ,maar de pijn in mijn lijf maakte dat ik de stap heb gezet..Had ik veel eerder moeten doen, wat is dat fijn zeg..Mijn opvliegers zijn zo goed als verdwenen en de pijn is redelijk onder controle na 3 behandelingen.. Ik kan echt iedereen aanraden om contact op te nemen met voetreflex-totaal.

Elies K., Terneuzen

Cliënte kwam voor er bijwerkingen van de chemo

In het ziekenhuis in Terneuzen las ik op de afdeling oncologie de folder van Voetreflex-Totaal over voetreflextherapie tijdens chemo behandeling. De duidelijke uitleg in de folder over hoe voetreflextherapie kan helpen om de klachten te verminderen welke ontstaan door chemotherapie triggerde mij direct. Alles wat immers een beetje verlichting en verbetering op zou leveren tijdens zo’n traject, dat was welkom.
Ik heb dan ook direct een afspraak gemaakt voor een voetreflex massage bij Carine Binnenmarsch.
Ik kon verbetering merken bij de vermoeidheidsklachten, ik kreeg dus meer energie. Ook had ik door de behandeling direct minder last van temperatuurswisselingen (opvliegers) wat heel fijn was. Ik had minder hoofdpijn en voelde meer ontspanning.
Ik kan het echt iedereen aanraden want het draagt echt bij, en bovendien voelt het ook nog eens heel erg fijn, even een momentje voor jezelf.

Joyce uit Terneuzen

Cliënte kwam voor innerlijke onrust na burn-out

Sinds enkele maanden regelmatig behandeling met voetmassage en acupunctuur voor klachten van innerlijke onrust en slaapproblemen die ik had overgehouden aan mijn burn-out. Na allerlei behandelingen elders geprobeerd te hebben kwam ik terecht bij voetreflex-totaal . Carine slaagde er in mij te helpen. Haar vakkundige behandeling, rust en persoonlijke aandacht hebben mij prima geholpen.

Mieke

Cliënte kwam voor darmklachten (vaak plotse diarree)

Ik had al jarenlang last van darmklachten. Vaak krampen en uit het niets kon ik ineens ernstige diarree hebben. Dat belemmerde mij sterk om activiteiten te ondernemen. Altijd bang om in de problemen te komen. En altijd overal loeren waar de toiletten zijn voor het geval dat……. Ik had wel medicijnen en die hielpen wel, maar dan was het na drie dagen weer helemaal foute boel. En ik slik liever geen medicijnen. Op een dag was het zo erg dat ik teneinde raad een afspraak maakte om voetreflexmassage te proberen. Ik had totaal geen ervaring met alternatieve geneeswijzen. Ik dacht: ik laat het maar gebeuren. Ik kwam dus bij Carine Binnenmarsch. Ik ben zeer vriendelijk ontvangen en mijn vragen worden goed beantwoord. Carine denkt echt mee. Na de eerste behandeling ging het al beter. Ik durfde het haast niet te geloven. Inmiddels ben ik diverse keren geweest. Ik word behandeld door middel van massages en acupunctuur. Het gaat een stuk beter met mij. Ik ben er niet helemaal van af maar weet dat mijn darmen mijn zwakke plek zijn, dus af en toe heb ik weer last. Ik heb nu elke maand een behandeling en dat bevalt mij prima. Ik voel me “verwend” door Carine. Zij is zeer gemoedelijk. De massages zijn soms een beetje pijnlijk maar het helpt en daar doe ik het voor. Dus Carine: hartelijk bedankt en we gaan nog even door.

Emmy, Hoek.

Cliënte kwam voor vermoeidheid en slecht slapen

De eerste keer dat ik bij Carine kwam wist ik niet wat er zou gebeuren. Ik ging er helemaal blanco in. Bij de huisarts was er meerdere keren bloed geprikt en daar kwam niets uit. Nu kwam ik bij Yentl mijn schoonheidsspecialiste, en daar liggen dus kaartjes bij de kassa voor voetreflextherapie. Yentl komt ook bij Carine en is er zeer over te spreken.  Ik dacht baat het niet dan schaadt het niet. Ik bellen en ik kon dezelfde week nog terecht. Het eerste half uur vraagt Carine je het hemd van je lijf. Nadat ik al een vragenlijst had ingevuld. Daarna ging ze me behandelen op waar ik het meeste last van had op dat moment, mijn vermoeidheid en slecht slapen, acupunctuur en drukpunten op je voeten en onderbenen. Ik kreeg naalden in mijn voorhoofd en 1 in mijn hand en om en om in mijn voeten en onderbenen. Net na de behandeling voelde ik nog niets. Maar nadat de dag vorderde werd ik steeds mee moe. Nog erger dan daarvoor. Daar had ze me al voor gewaarschuwd.  Ik heb 4 dagen heel erg dromen gehad maar met dat de dagen voorbijgingen knapte ik steeds meer op. De vierde dag was ik zelfs een dag niet meer moe. Aan het einde van de week was ik al voor 80 % minder moe dan daarvoor en slapen ging als een roosje. Wat heerlijk dat je zo kan opknappen. Ik had mijn eerste geluksmomentje omdat ik me zo goed voelde. Ondertussen ben ik nog twee keer geweest. Voor mijn schouder, stress, opvliegers, stuitje.
Behalve mijn stuitje, ben ik na jaren sukkelen overal vanaf. Zo blij met Carine. Ze is een hele lieve bijzondere wijze vrouw. Dank je wel!

Alexandra Terneuzen

Cliënt kwam voor spierpijn in rug en hamstrings en een slechte nachtrust

Met de gedachte baat het niet dan schaadt het niet heb ik een aantal behandelingen gevolgd bij Carine Binnenmarsch. Ik had flink last van spierpijn in rug en hamstrings en een slechte nachtrust. Al na 2 behandelingen werd naast voetreflexmassage ook cupping toegepast en voelde ik aanzienlijke afname van de klachten. Nog 2 behandelingen verder waren de klachten nagenoeg verdwenen. Ik kan het iedereen aanraden.

Jeroen

Cliënte kwam voor darmklachten.

Ik moest heel vaak naar de WC (stoelgang). Soms 3 keer op een dag. Ik was bang om naar de winkel te gaan, want soms stond ik bij de kassa en dan moest ik ineens. Mijn dochter zag een advertentie over de voetreflex en ik dacht: ik ga dat ook doen.
En het helpt echt. De voetmassage doet wel pijn, vooral als ze op het darmgebied komt. Maar ik ben niet van de pillen van de dokter, dus ik ben zo blij dat dit werkt bij mij.

Mevr. P uit Terneuzen

Cliënt kwam voor pijn in nek en schouder
Cliënte kwam voor het op gang brengen van de bevalling

Hoi Carine, Vorige donderdagmiddag ben ik op aanraden van de verloskundige bij u langs geweest voor een voetreflexbehandeling en acupunctuur om te kijken of de bevalling hiermee opgewekt kon worden. Ik werd op een fijne, rustige manier behandeld. ’s Nachts om 1 uur begon het te rommelen. Om 3u30 waren we in het ziekenhuis en na een snelle, vlotte bevalling zonder complicaties is om 6u22 onze dochter Eva geboren. De behandeling heeft dus zeker geholpen! Hartelijk dank en vriendelijke groet,

Christina vd H. Zaamslag

Cliënte kwam voor "last onder de hiel, ziekte van Crohn en longziekte"

Ben nu drie keer geweest. Had last onder de hiel en darmen van slag. Door lichaamsdelen onder de voeten kwam uit dat ik meerdere zwakke punten had in het lichaam: deze werden door voetmassage of acupunctuur weer geactiveerd. Merk dat ik me nu beter voel, overdag meer energie heb en nu langer en beter slaap. Heb het ervaren als vriendelijke, professionele en gemoedelijke behandelingen.

Tanja de K, Terneuzen

Cliënte kwam voor "steeds terugkerende blaasontsteking"

Sinds jaren had ik last van blaasontstekingen. De huisarts gaf me altijd antibiotica, waardoor het een poosje beter ging, maar iedere keer kwam het terug. Carine behandelde mij 3 keer met voetreflexologie en acupunctuur. Ik heb sindsdien geen blaasontsteking meer gehad. Op het oor behandelde ze mij voor schouder- en rugpijn met elektro-acupunctuur. Dat klinkt eng, maar dat is het niet, want je kunt zelf het voltage opdrijven d.m.v. een kastje wat je in je handen hebt. Daarna plakte ze bolletjes op mijn oren. De dagen erna voelde ik gelijk verbetering. Ook emotioneel was ik een stuk relaxter.

Joëlla B, Terneuzen

Cliënte kwam voor "hoofdpijn"

Na een blessure aan schouders en nek met daarbij een hersenschudding had ik veel last van hoofdpijn. Later kwam daar nog een middenoorontsteking met evenwichtsstoornis bij. Na een traject van fysio, manuele therapie en bezoekjes aan de osteopaat, wat allemaal niet hielp ben ik terecht gekomen bij Carine. Zij heeft mij grotendeels afgeholpen van mijn hoofdpijn en de schouder- en nekklachten zijn ook verminderd. Voor mij is het naast de behandeling met daarbij op het eind een heerlijke massage een moment voor mijzelf waar ik iedere keer weer naar uit kijk!

Virginia, Terneuzen

Cliënte zocht "meer balans in haar lichaam."Cliënte had "een veelheid aan gezondheidsklachten"

Ik ben naar Carine gegaan nadat ik enkele klachten had en meer balans zocht in mijn lichaam. De voetmassage is fijn en werkt ontspannend. Tijdens de massage komen de punten/klachten naar boven die extra worden behandeld. In overleg is er bij mij ook acupunctuur gebruikt zodat bepaalde meridianen weer vrijer kunnen stromen. Na de behandeling werden mijn klachten in het begin heftiger wat van te voren werd gezegd. Enkele dagen nadien was dit over en zijn ook bepaalde klachten over. Wat erg fijn is aan Carine is dat ze de tijd voor je neemt.

Nadine d.B. Hulst

Cliënte had "een veelheid aan gezondheidsklachten"

Ik ben nu enkele malen bij Carine geweest voor een voetreflex en acupunctuurbehandeling.
Door een veelheid aan gezondheidsklachten en doordat ik veel medicijnen moet slikken om op de been te blijven; voel ik me vaak belabberd en erg moe.
Ik begrijp goed dat zij alles niet zomaar even kan verhelpen. Maar na die paar behandelingen moet ik zeggen dat ik me wel veel beter voel.
De pijn in mijn benen, vooral ‘s nachts, is verminderd en met de pijn in mijn darmstreek gaat het ook beter. De voetmassages geven mij ook een rustig en relaxt gevoel waardoor ik wat beter slaap. Het is duidelijk dat Carine weet waar ze mee bezig is en veel kennis heeft op het gebied van het menselijk lichaam (en geest).
Daarbij is zij ook nog een fijn mens om mee te praten. Ik kan het iedereen aanraden om eens een behandeling te proberen bij Carine Binnenmarsch van Voetreflex-totaal.

Gerard, Terneuzen

Cliënte kwam voor "vermoeidheid en spijsverteringsklachten"

Door haar voetreflexbehandeling stimuleert zij mijn spijsvertering en kan ze organen die meer ondersteuning nodig hebben extra masseren. De behandeling waarbij ze de energiebanen masseert werkt zeer ontspannen. Na de behandeling heb ik veel energie en ben ik heerlijk ontspannen. Haar behandelingen dragen bij aan een goede gezondheid, daarnaast geef je je lichaam extra aandacht en verwen jezelf. Naast de voetreflexbehandelingen doet Carine ook acupunctuur, hierdoor is haar kennis veelzijdig. Dit zorgt ervoor dat ze een gevarieerd behandelaanbod heeft.

Monique

Cliënte kwam voor "artrose en vermoeidheid"

Bij natuur-geneeskundig therapeute Carine staat kwaliteit voorop. Als voetreflex-therapeute kan ze via de reflexpunten op de voet de energie door het lichaam gunstig beïnvloeden. Hierdoor wordt het zelf helend vermogen van het lichaam gestimuleerd. De gehele voet (en een gedeelte van het onderbeen) weerspiegelt het gehele lichaam. Ik ervaar dit als een directe, prettige en ontspannende werking. Het geeft een regulerend effect op het weefsel, op de organen en verhoogt de weerstand. Tijdens de behandeling komen mijn lichaam en geest volledig tot rust. Al gauw voel ik dat mijn artrose klachten verminderen of zelfs verdwijnen. Na de behandeling verdwijnen ook mijn vermoeidheidsklachten en slaap ik beter. Mijn lichaam wordt gestimuleerd om zichzelf te genezen. Bij Carine voel ik mij in vertrouwde professionele handen, mede doordat ze ook geregistreerd staat als Reflexoloog bij het RBCZ en het FAGT.

Ineke O. Hulst

Cliënte kwam voor "nekklachten"
Cliënte kwam voor "overgangsklachten en slaapproblemen"

Toen Carine mij aanbood een voetreflexmassage te geven was ik daar eigenlijk vrij sceptisch over. Omdat ik al jaren last heb van chronische slaapproblemen, met daarbovenop heftige overgangsverschijnselen en werkelijk alles al had uitgeprobeerd, was ik eigenlijk ten einde raad. Mijn eerste massage kreeg ik buiten, omdat het prachtig weer was, had Carine haar massagetafel richting de tuin gebracht en ik vond het zalig. Ik ondervond een echt ontspannend gevoel en kreeg er meer energie van. Ik heb zowel een westerse- als ook een Chinese massage gekregen, omdat Carine wilde weten wat voor mij het beste zou werken. Ik vond beide erg prettig en ontspannend. Naderhand ging ik dan ook als een ander mens terug naar huis. En ook al werden mijn klachten, zoals ze me had gezegd, de week erna wel heftiger, vooral dan toch de overgangsverschijnselen, nadien verminderden ze wekelijks. Zodat ik nu een heel groot deel van de tijd vrij ben van die lastige hevige opvliegers, zowel overdag als ’s nachts zijn deze heel erg verminderd. Ook het slapen is voor mij erg verbeterd. Van 3-4 nachten telkens maar 2 uur achter elkaar te kunnen slapen, kan ik nu soms wel 5 uur achtereen slapen. Het kan me nog wel eens gebeuren dat ik een nacht wat minder slaap, maar ook dat kan ik nu makkelijker accepteren, omdat ik weet dat het de volgende nacht echt beter zal gaan. Ik ga nu nog steeds met enige regelmaat naar Carine om een voetreflexmassage, omdat ik weet, dat dit me echt heeft geholpen. En ik ben haar erg dankbaar dat ze me heeft weten ompraten het toch eens te proberen.

Corinne te H.

Cliënte kwam voor "maag-lever-darmklachten"

Hoe kwam ik bij Carine terecht?
Ik zag haar folder bij een vriendin liggen die al eerder voor een behandeling was geweest en dat trok toch wel mijn aandacht. En het feit dat mijn vriendin zo enthousiast was omdat het zo heerlijk aanvoelde, trok mij al snel over de streep. Een afspraak was dan ook snel gemaakt en nog steeds ga ik elk kwartaal voor een behandeling. Om te beginnen werd uitgelegd hoe alles werkte en werd mijn medische geschiedenis doorgenomen. Vooral het maag-lever-darm gebied had in het verleden, en soms nog steeds, problemen opgeleverd. Die punten werden dan ook al snel gevonden door Carine en met de nodige kennis behandeld. De vraag komt dan ook snel: “merk je er ook iets van”? En dan moet ik toch eventjes diep nadenken. De kwalen zijn chronisch en zullen nooit verdwijnen maar het is binnenin allemaal wel rustiger geworden. Minder krampen of een brandend gevoel in de maag.
Dus ja, ik heb er baat bij en dat is het geld meer dan waard.

Arlet de B. Sluiskil

Cliënte kwam voor "stoppen met roken"

Toch wel zenuwachtig en geen idee wat te verwachten na een fijn telefoongesprek een afspraak gemaakt en binnen gestapt bij Carine.
Ik was zo bang voor de stress en de ontwenningsverschijnselen en had geen idee hoe ik het aan moest pakken om te stoppen. Ik wilde van die sigaretten af na 18 jaar maar hoe….. Ik wist het eerlijk gezegd echt niet meer zo goed. Ik wilde geen nicotinevervangers want daar los je het probleem in mijn ogen niet mee op. Ik wou af van de nicotine en niet meer afhankelijk zijn. Me vrij voelen, de rust vinden en me weer gezonder voelen. Ik wilde en moest er echt vanaf!
Ik ben zo blij dat ik naar Carine ben gegaan. Ik heb voor de deur mijn laatste sigaret gerookt. Deze bewust neergegooid en uitgetrapt. Na een hele fijne en pijnloze behandeling buiten gestapt. Ik weet nog dat Carine vroeg voel je nu drang om te roken? Ik zei voorzichtig dat weet ik niet zo goed…. Ik kwam buiten en ja uit gewoonte had ik zeker gewoon een sigaret op kunnen steken. Maar ik voelde me niet onrustig, ik raakte niet in paniek omdat ik er geen opstak (want dat wou ik niet!). Ik dacht de gewoonte doorbreken is wat mij rest zoals Carine ook uitlegde de wil en de gewoonte moet je zelf doen. De (meeste) ontwenningsverschijnselen neemt ze voor je weg.
Na 3 dagen leek het net of ik uit een soort ballon kwam. Ik besefte ineens: Ik ben al 3 dagen gestopt ik ben gewoon rustig heb geen paniek gehad en ben echt al 3 dagen gestopt. Het is niet dat ik er niks voor moest doen. Ik ben veel gaan wandelen zocht afleiding als ik even niet wist wat ik moest doen i.p.v. het zo ongezonde roken. Maar het viel me zo ontzettend veel mee. Na 3 dagen voelde ik me ook al echt minder benauwd, ik kreeg meer kleur in mijn gezicht en begon op een stoppen met roken app te kijken hoeveel geld ik al bespaarde en hoeveel sigaretten ik niet had gerookt.
Ik werd trots op mezelf ik kan het! Zelfs IK, ik die zo bang was, ik die er geen beginnen aan zag, ik die al in paniek raakte van het denken aan stoppen….. Carine BEDANKT!
Ik zie nu een toekomst zonder die troep, niet meer afhankelijk, onrust, niet meer die contante angst en benauwdheid. Nu al een maand en 5 dagen gestopt ontzettend veel geld bespaard en meer dan 900 sigaretten niet de lucht in geblazen! Ik ben blij, heel blij!

Cyntia v.D. Terneuzen