Menu ☰
ooracupunctuur

Auriculotherapie

Pijnbestrijding en genezing door het behandelen via de oren

Auriculotherapie, ook wel ooracupunctuur waarbij met kleine naalden op de acupunctuurpunten in het oor wordt geprikt. Auriculotherapie is heel effectief voor pijnvermindering. Het pakt niet alleen de oorzaak aan, maar er wordt tevens gebruik gemaakt van extra punten die samenhangen met de beleving van de pijn. Voorbeelden daarvan zijn het “Nulpunt” en een punt van de frontale cortex. Globaal gezien heeft Nulpunt te maken met een gevoel van slachtoffer zijn of hulpeloosheid; het punt van de frontale cortex is geassocieerd met angstreductie. Het prostaglandinepunt helpt o.a. bij ontstekingen en reduceert het ervaren van pijn.

Het oor lijkt op een omgekeerde embryo. Het oorlelletje is het hoofdje, de rand in het oor de wervelkolom, de kronkelige lijnen binnen in het oor het opgekrulde lijfje. Ook organen zoals de longen, nieren, maag, darmen,… en weefsels zoals bloedvaten, zenuwen,… zijn in het oor te vinden.

Reactionaire reflexpunten in het oor worden tijdens de auriculotherapie opgezocht met een bipolaire puntenzoeker. Vervolgens behandel ik deze punten d.m.v. electro-acupunctuur volgens de Nogier-frequenties. Dit voelt u, maar het is zeker niet pijnlijk. Aanvullend plak ik bolletjes op de behandelde punten die u er zelf een week later kunt afhalen.

Benieuwd naar mijn werkwijze?