Menu ☰
Kanker: Voetreflexologie ondersteunt uw herstel en vermindert de bijwerkingen van chemo.

Kanker

Voetreflexologie ondersteunt uw herstel en vermindert de bijwerkingen van chemo

Reguliere kankerbehandelingen zoals chemotherapie hebben vaak bijwerkingen. Voetreflexologie zorgt ervoor dat deze bijwerkingen milder worden en ondersteunt het herstel van het lichaam.

Wat kan ik niet bieden?

Een kanker genezen lukt mij niet. Daarom mogen we blij zijn dat de reguliere geneeskunde op dit gebied al heel veel technieken kent om deze vreselijke ziekte te bestrijden.
Deze reguliere technieken zoals chemotherapie, bestralingen, operaties,… hebben echter redelijk wat bijwerkingen waar patiënten veel last kunnen van ondervinden (misselijkheid, braken, slapeloosheid, vermoeidheid, gevoelloosheid, neuropathie….).

Wat kan ik wel bieden?

Door hele zachte voetreflexmassages aan te bieden, gericht op ondersteuning van de herstellende mens, kan ik het algemeen welzijn van de patiënt verhogen en het zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleren. Ik werk dus niet ter vervanging van de oncologen, maar complementair. De massages werken de therapieën die u krijgt in het ziekenhuis niet tegen. Integendeel: Ik zorg voor het extraatje, voor het welbevinden van de patiënt tijdens en na de reguliere behandelingen.
Kanker is geen contra-indicatie voor massage,  zolang het maar wordt gegeven door een therapeut die op de hoogte is van de medisch reguliere en de natuurgeneeskundige aspecten van de ziekte. Een zorgverlener die de behandelingen, de bijwerkingen alsmede de voetreflexmassagetechnieken beheerst en bovendien kan omgaan met de emotionele aspecten van deze ziekte.

Het is in geval van kanker zeker belangrijk om te stoppen met roken. Dit zorgt ervoor dat u meer kans hebt om te genezen van de kanker en dat hij niet terugkomt. Als therapeute geef ik laserbehandelingen om te stoppen met roken. De methode zorgt ervoor dat de ontwenningsverschijnselen weg zijn

Ook jaren na de reguliere behandelingen

Bij complementair therapeuten  komen er steeds meer cliënten die tijdens de reguliere behandelingen van chemokuren, bestralingen en/of operaties ondersteuning zoeken. Maar ook als ze “uitbehandeld” zijn, soms zelfs na jaren, komt het regelmatig voor dat ze kampen met klachten waarvoor ze hulp zoeken. Vaak komen ze dan in de gewone geneeskunde voor een gesloten deur te staan.

Wetenschappelijk onderzoek naar het nu van van voetreflexologie bij kanker

Er zijn de laatste jaren veel onderzoekingen gedaan rond alternatieve geneeswijzen bij kanker.  Een ding werd heel duidelijk: voetreflexologie ondersteunt het herstel en vermindert de bijwerkingen van reguliere behandelingen. Hieronder staan ter informatie een aantal artikels uit het vakblad natuurlijke en integrale gezondheidszorg

voetreflexologie en bijwerkingen na chemotherapie
voetreflexmassage bij darmkanker
voetreflexmassage bij borstkanker
voetreflexmassage bij blaaskanker

Een studente van Total-Health onderzocht de effecten van voetreflexologie bij neuropathie ten gevolge van chemotherapie en schreef hierover een scriptie
Neuropathie na chemo 2019