Menu ☰
voetreflex bij kanker

Kanker

Voetreflex ondersteunt uw herstel en vermindert de bijwerkingen.

Reguliere kankerbehandelingen zoals chemotherapie hebben vaak bijwerkingen. Voetreflex zorgt ervoor dat deze bijwerkingen milder worden.

Wat kan ik wel en niet bieden:

Een kanker genezen lukt mij niet. Daarom mogen we blij zijn dat de reguliere geneeskunde op dit gebied al heel veel technieken kent om deze vreselijke ziekte te bestrijden.
Deze reguliere technieken zoals chemotherapie, bestralingen, operaties,… hebben echter redelijk wat bijwerkingen waar patiënten veel last kunnen van ondervinden (misselijkheid, braken, slapeloosheid, vermoeidheid, gevoelloosheid,….).

Door hele zachte voetreflexmassages aan te bieden, gericht op ondersteuning van de herstellende mens, kan ik het algemeen welzijn van de patiënt verhogen en het zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleren.

Ik werk dus niet ter vervanging van de oncologen, maar complementair. De massages werken de therapieën die u krijgt in het ziekenhuis niet tegen. Integendeel: Ik zorg voor het extraatje, voor het welbevinden van de patiënt tijdens en na de reguliere behandelingen.

Er zijn de laatste jaren veel onderzoekingen gedaan rond het effect van voetreflexologie op kanker en het herstel na de reguliere behandelingen. Hieronder staan ter informatie een aantal artikels uit het vakblad natuurlijke en integrale gezondheidszorg

https://www.vnig.nl/voetreflexmassage-vermindert-bijwerking-chemotherapie.html
https://www.vnig.nl/voetmassage-voetreflexmassage-darmkankerpatienten.html
https://www.vnig.nl/voetreflexbehandeling-radiotherapie.html
https://www.vnig.nl/massage-en-voetreflexologie-na-een-cystectomie.html

Een studente van Total-Health onderzocht de effecten van voetrflexologie bij neuropathie ten gevolge van chemotherapie en schreef hierover een scriptie
Neuropathie na chemo 2019