Menu ☰
voetreflexologie

Slapeloosheid

Doorbreek de uitputtende slapeloosheid, maar zonder verslavende slaaptabletten

Dat een evenwichtige voeding en voldoende beweging essentieel zijn voor een goede gezondheid weet ondertussen iedereen. In onze westerse wereld wordt echter het belang van rust en regelmaat onderschat. Door het jachtige bestaan van overdag lijden velen aan slaapproblemen. Of men nu door gepieker niet in slaap komt, of door opvliegers badend in het zweet het bed uitvlucht of regelmatig te vroeg wakker wordt en niet meer opnieuw kan inslapen, een slechte nachtrust is voor menigeen een bekend probleem. Gevolg is dat het lichaam zowel geestelijk als lichamelijk onvoldoende herstelt, men onvoldoende uitgerust zijn bed uit komt en enigszins al vermoeid aan een nieuwe dag begint.

Door een steeds erger wordende vermoeidheid gaat men soms meer fouten maken op het werk, wat weer aanleiding kan geven tot extra gepieker en zo belandt men in een neerwaartse spiraal.
Deze uitputtingsslag kan het begin zijn van CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom) of burn-out of allerlei “vage” klachten zoals hoofdpijn, rugpijn, hoge bloeddruk…. gaan zich manifesteren.
Niet zelden volgen ziektes, die aanvankelijk mild van aard zijn en alleen maar als lastig worden ervaren, maar die zich kunnen omzetten in ernstiger ziektes zoals kanker. Dan is het soms niet meer omkeerbaar, noch voor de reguliere geneeskunde, noch voor de complementaire vormen.

Daarom: luister op tijd naar uw lichaam, voor het te laat is. Voetreflexologie kan een belangrijke bijdrage leveren om deze vicieuze cirkel te doorbreken. Sinds 2022 gebruik ik tegelijk de low-level-laser om nog betere resultaten te bereiken.