Menu ☰
eicel met sperma

problemen met vruchtbaarheid?

voetreflexologie is een eerste stap

voetmassage tijdens zwangerschap

Tijdens de zwangerschap

Gun uw lichaam wat extra zorg

Voetreflex Zwangerschap

Na de bevalling

gun uw lichaam wat rust om beter te herstellen

Voetreflexologie bij baby's

Voetreflexologie bij baby's

masseer de kwaaltjes weg

Problemen met zwanger worden?

Eén op de zeven stellen heeft te maken met onvruchtbaarheidsproblemen.
Voor vrouwen is er een lange lijst van mogelijke blokkades, waaronder hormonale onevenwichtigheden, polycysteuse eierstokken (PCOS),  endometriose, vleesbomen, onregelmatige menstruatie cycli en natuurlijk stress.
Problemen bij mannen omvatten een laag aantal sperma cellen, abnormale spermaproductie, buisblokkades, hormonale problemen die leiden tot een lager testosteron gehalte en chronische stress is een grote factor.
Met behulp van voetreflexologie wordt het zelfgenezend vermogen van ons voortplantingsgebied in werking gezet.
Een belangrijk voordeel van de reflexologie is de balancering van het endocriene systeem, dat is de set klieren die de hormonen van het lichaam produceren. Hormonen spelen een sleutelrol in de vruchtbaarheid en zwangerschap en kunnen door stress worden beïnvloed. Reflexologie is een van de beste natuurlijke manieren om de interne systemen van het lichaam op een niet-invasieve maar toch effectieve manier te openen. Een aantal punten op de voet worden geassocieerd met de eicelproductie van een vrouw. Door het behandelen van deze gebieden kunnen onevenwichtigheden die een zwangerschap kunnen belemmeren gecorrigeerd worden. Vruchtbaarheid bij de man wordt zeker niet in de laatste plaats beïnvloed door stress. Voetreflexologie in combinatie met acupunctuur kunnen wonderen verrichten.
Ook is het belangrijk dat beiden (ook de man, want zijn DNA is 50 %) stoppen met roken. Dit vergroot niet alleen de kans op een bevruchting, maar ook de kwaliteit van de eicel/sperma. Bij voorkeur doen ze dat een paar maanden voor een geplande zwangerschap, want de eicel die over 3 maanden bevrucht wordt, is nu al aan het rijpen. Een gelijkaardig rijpingsproces geldt voor het sperma.

Heeft u moeite met zwanger worden, overweeg dan zeker eerst voetreflexologie, alvorens een medisch traject in te gaan van IVF wat emotioneel uitputtend, duur en tijdrovend is.

Heeft u problemen met het stoppen met roken, overweeg dan zeker laseracupunctuur omdat dit de ontwenningsverschijnselen wegneemt. Neem een kijkje op https://stoprokenzeeland.nl/

Voetreflexologie tijdens de zwangerschap

Voetreflexologie geeft ondersteuning tijdens de zwangerschap en zorgt voor verlichting van ongemakken zoals  misselijkheid, brandend maagzuur, bekkenpijn, obstipatie, vermoeidheid, slapeloosheid, stemmingswisselingen, vasthouden van vocht, et cetera.
Tevens zorgt de voetmassage voor een heerlijke ontspanning  voor jou en je ongeboren kindje.
Aan het eind van de zwangerschap hebben veel vrouwen het zwaar, de zogenaamde “laatste loodjes”.
Zeker dan is het fijn om gewoon even te kunnen genieten van een ontspannende behandeling.

In geval van stuitligging kan het kind vanaf de 30e week pijnvrij gedraaid worden (moxatherapie).

Bevalling opwekken met acupunctuur en voetreflexologie

Op het einde van de zwangerschap kan de bevalling bespoedigd worden. Als de partner meekomt, krijgt hij wat tips welke punten hij zelf thuis kan masseren.

Waarom voetreflexologie na de bevalling?

Negen maanden zwangerschap is best een aanslag op het lichaam en het heeft daarom weer maanden nodig om te ‘ontzwangeren’.
Ook de bevalling is zeer inspannend. Men zegt niet voor niets dat een bevalling te vergelijken is met het lopen van een marathon. De dagen hierna kun je dat goed voelen in je spieren.
Na de geboorte razen hormonen door je lijf om de baarmoeder weer te verkleinen, vocht af te drijven, de borstvoeding op gang te brengen, enz.
Deze hormonale veranderingen veroorzaken soms onverklaarbare emoties, een bekend voorbeeld hiervan zijn de plotse huilbuien “de zogenaamde baby-blues”.

Veel rust krijg je niet na de bevalling, want de zorg voor je lief klein kindje vraagt dag en nacht jouw aandacht. Naweeën, last van hechtingen, slapeloze nachten, of kraambezoek dat te lang blijft hangen, onzekerheden over de voeding en het ouderschap,  .……  Velen krijgen er mee te maken.
Het is daarom helemaal niet vreemd dat je het zwaar kan hebben en niet de hele dag op een roze wolk zit. En ook al ben je nog zo gelukkig met je baby, je kan wel veel behoefte hebben aan een “heerlijk moment voor jezelf”.

Een voetreflexmassage zorgt niet alleen voor ontspanning, maar je lichaam herstelt sneller en het brengt je hormonen vlugger in balans.

Babyvoetreflexologie is een heel geschikte methode bij allerlei kwaaltjes

In de buik van mama hoeft de baby niet zelf te eten of te ademen, daar zorgt de moeder voor via de navelstreng. Na de geboorte is het lichaam compleet en kan het zelf gaan ademen en eten, maar zijn er soms wat “opstartproblemen”. Babyvoetreflexologie is een aangename, natuurlijke manier om je baby hierbij te helpen. Het is een methode zonder medicijnen of medische ingrepen die heel effectief en vlug werkt bij baby’s.
Het helpt o.m. bij lucht in de darmen, reflux, obstipatie, buikpijn, en brengt verlichting bij oorpijn of bij het krijgen van tandjes. Huilbaby’s en kinderen die moeilijk inslapen of doorslapen hebben er eveneens veel baat bij. En…. een rustige baby geeft de ouders ook hun rust. Elke massage is sowieso goed voor het hechtingsproces, zelfs bij grote kinderen. Daarnaast helpt het ook om te ontstressen: bij het masseren van hun voeten breng je ze van hun hoofd naar de grond, waardoor alle spanningen zakken.

U kunt kiezen voor losse consulten, maar als u en uw kindje aanvullend verzekerd zijn, is een totaalpakket een aanrader.

De 4 massages worden bijna volledig vergoed door de aanvullende ziektekostenverzekering.

  • 1 losse therapeutische behandeling van 30 min van een baby tot 6 maanden: € 35 (volledig vergoed door bijna alle aanvullende verzekeringen)
  • Een behandeltraject bestaande uit:
    • 1 volledige therapeutische voetreflexbehandeling van de moeder van 1 uur, t.w.v. € 65. Hierbij ervaart u hoe zo’n behandeling aanvoelt en wat voetreflexologie met u doet.
    • 3 therapeutische massages van de baby van elk 30 min waarbij u ook thematische massages krijgt aangeleerd om thuis bij uw kindje toe te passen
    • een mooi geïllustreerde brochure met gedetailleerde uitleg over de 3 massages gericht op buikkrampen, beter slapen en het doorkomen van de tandjes

Deze 4 massages worden individueel in mijn praktijk gegeven, telkens met 1 week ertussen.
€ 65 + 3 keer € 35 = € 170 (na elke behandeling krijgt u een factuur mee)

Deze behandelingen vallen onder het kopje aanvullende geneeswijzen. Check daarom eerst uw polis. Per keer krijgt u € 40/45 terug, waardoor de 4 massages samen u maar € 25 kosten.
Geen verwijzing van arts nodig.
Download het overzicht vergoedingen verzekeraars 2021.

Het welkomstcadeau voor cliënten van Kraamzorgcentrum DAT :

Een korting op de behandelingen voetreflexologie tijdens uw zwangerschap, na de bevalling of voor uw baby.

Kraamzorgcentrum DAT biedt de mogelijkheid van flexibele kraamzorg (tussen 8 en 18 uur).
In principe starten ze bij thuiskomst (na een bevalling in het ziekenhuis) de zorg op, ongeacht het tijdstip. Dus ook ’s avonds en ’s nachts. Men streeft ernaar dat gedurende de gehele kraamperiode dezelfde kraamverzorgende bij u thuis komt.

Verder kan u bij hen terecht voor de gratis uitleen van verschillende artikelen, zoals klossen voor onder het bed en een ondersteek en de verhuur van borstkolven.
Bij inschrijving krijgt u een cadeaubon van € 50*. Deze kunt u inwisselen voor  een korting op een voetreflexmassage voor uzelf of voor de baby.

* neem contact op met DAT voor de exacte voorwaarden.

Meer informatie over Kraamcentrum DAT Zeeuws-Vlaanderen: 0115-531 572
of kijk op www.kraamcentrumdat.nl

 

Voor meer informatie of een afspraak? Neem contact met me op!