Menu ☰
Zwangerschap

Tijdens de zwangerschap

Gun uw lichaam wat extra zorg

Zwangerschap

Na de bevalling

Breng uw lichaam weer in balans

Voor je baby

Helpt o.a. bij moeilijk inslapen, buikkrampen, huilbaby's ...

 

Voetreflexologie tijdens de zwangerschap

Voetreflexologie geeft ondersteuning tijdens de zwangerschap en zorgt voor verlichting van ongemakken zoals  misselijkheid, brandend maagzuur, bekkenpijn, obstipatie, vermoeidheid, slapeloosheid, stemmingswisselingen, vasthouden van vocht, …
Tevens zorgt de voetmassage voor een heerlijke ontspanning  voor jou en je ongeboren kindje.
Aan het eind van de zwangerschap hebben veel vrouwen het zwaar, de zogenaamde “laatste loodjes”.
Zeker dan is het fijn om gewoon even te kunnen genieten van een ontspannende behandeling.

Waarom voetreflexologie na de bevalling?

Negen maanden zwangerschap is best een aanslag op het lichaam en het heeft daarom weer maanden nodig om te ‘ontzwangeren’.
Ook de bevalling is zeer inspannend. Men zegt niet voor niets dat een bevalling te vergelijken is met het lopen van een marathon. De dagen hierna kun je dat goed voelen in je spieren.
Na de geboorte razen hormonen door je lijf om de baarmoeder weer te verkleinen, vocht af te drijven, de borstvoeding op gang te brengen,  enz.
Deze hormonale veranderingen veroorzaken soms onverklaarbare emoties, een bekend voorbeeld hiervan zijn de plotse huilbuien “de zogenaamde baby-blues”.
Veel rust krijg je niet na de bevalling, want de zorg voor je lief klein kindje vraagt dag en nacht jouw aandacht. Naweeën, last van hechtingen, slapeloze nachten,  of kraambezoek dat te lang blijft hangen, onzekerheden over de voeding en het ouderschap,  .……  Velen krijgen er mee te maken.
Het is daarom helemaal niet vreemd dat je het zwaar kan hebben en niet de hele dag op een roze wolk zit. En ook al ben je nog zo gelukkig met je baby, je kan wel veel behoefte hebben aan een “heerlijk moment voor jezelf”.
Een voetreflexmassage zorgt niet alleen voor ontspanning, maar  je lichaam herstelt sneller en het brengt je hormonen vlugger in balans.

Babyvoetreflexologie is een heel geschikte methode bij allerlei kwaaltjes

In de buik van mama hoeft de baby niet zelf te eten of te ademen. Daar zorgt de moeder voor  via de navelstreng. Na de geboorte is het lichaam compleet en kan het zelf gaan ademen en eten, maar zijn er soms wat “opstartproblemen”. Babyvoetreflexologie  is een aangename, natuurlijke manier om je baby hierbij te helpen. Het is een methode zonder medicijnen of medische ingrepen die heel effectief en vlug werkt bij baby’s.
Het helpt o.m. bij lucht in de darmen, reflux, obstipatie, buikpijn, en brengt verlichting bij oorpijn of bij het krijgen van tandjes. Huilbaby’s en kinderen die moeilijk inslapen of doorslapen hebben er eveneens veel baat bij.

En…. een rustige baby geeft de ouders ook hun rust.

Naast individuele behandelingen worden er ook workshops babyvoetreflexologie gegeven
In kleine groepen van max. 3 baby’s worden 3 verschillende massages aangeleerd. Consumpties zijn  inbegrepen en u krijgt een duidelijke brochure mee zodat u thuis de massages makkelijk kunt inoefenen.

Deze workshop  kost 90 €

  • 1 individuele ontspannende voetreflexmassage voor mama,
    zodat u zelf kunt ervaren hoe heerlijk dit aanvoelt
  • 1 massage gericht op de spijsvertering (in groep)
  • 1 massage gericht op rust, ontspanning en beter slapen (in groep)
  • 1 massage gericht op de algehele weerstand (in groep)

Het welkomstcadeau voor cliënten van Kraamzorgcentrum  DAT :
Men kan kiezen tussen een gratis behandeling of een korting op de workshop babyvoetreflexologie.

Kraamzorgcentrum  DAT biedt de mogelijkheid van flexibele kraamzorg (tussen 8.00 en 18.00 uur).
In principe starten ze bij thuiskomst (na een bevalling in het ziekenhuis) de zorg op, ongeacht het tijdstip. Dus ook ’s avonds en ’s nachts. Men streeft ernaar dat  gedurende de gehele kraamperiode dezelfde kraamverzorgende bij u thuis komt.
Verder kan u bij hen terecht voor de gratis uitleen van verschillende artikelen, zoals klossen voor onder het bed en een ondersteek en de verhuur van  borstkolven.
Bij inschrijving krijgt u een cadeaubon van € 50.* Deze kunt u inwisselen voor  een voetreflexmassage tijdens de zwangerschap tot 3 maanden na de bevalling of gebruiken als korting op de workshop babyvoetreflexologie.

* neem contact op met DAT voor de exacte voorwaarden.

Meer informatie over Kraamcentrum DAT Zeeuws-Vlaanderen: 0115-531 572
of kijk op www.kraamcentrumdat.nl