Menu ☰
voetmassage tijdens zwangerschap

Tijdens de zwangerschap

Gun uw lichaam wat extra zorg

Voetreflex Zwangerschap

Voetreflex Zwangerschap

baby massage

Voor je baby

Helpt o.a. bij moeilijk inslapen, buikkrampen, huilbaby's ...

Voetreflexologie tijdens de zwangerschap

Voetreflexologie geeft ondersteuning tijdens de zwangerschap en zorgt voor verlichting van ongemakken zoals  misselijkheid, brandend maagzuur, bekkenpijn, obstipatie, vermoeidheid, slapeloosheid, stemmingswisselingen, vasthouden van vocht, etcetera.
Tevens zorgt de voetmassage voor een heerlijke ontspanning  voor jou en je ongeboren kindje.
Aan het eind van de zwangerschap hebben veel vrouwen het zwaar, de zogenaamde “laatste loodjes”.
Zeker dan is het fijn om gewoon even te kunnen genieten van een ontspannende behandeling.

In geval van stuitligging kan het kind vanaf de 30e week pijnvrij gedraaid worden (moxatherapie) en op het einde van de zwangerschap kan de bevalling bespoedigd worden (combinatie met acupunctuur)

Waarom voetreflexologie na de bevalling?

Negen maanden zwangerschap is best een aanslag op het lichaam en het heeft daarom weer maanden nodig om te ‘ontzwangeren’.
Ook de bevalling is zeer inspannend. Men zegt niet voor niets dat een bevalling te vergelijken is met het lopen van een marathon. De dagen hierna kun je dat goed voelen in je spieren.
Na de geboorte razen hormonen door je lijf om de baarmoeder weer te verkleinen, vocht af te drijven, de borstvoeding op gang te brengen,  enz.
Deze hormonale veranderingen veroorzaken soms onverklaarbare emoties, een bekend voorbeeld hiervan zijn de plotse huilbuien “de zogenaamde baby-blues”.
Veel rust krijg je niet na de bevalling, want de zorg voor je lief klein kindje vraagt dag en nacht jouw aandacht. Naweeën, last van hechtingen, slapeloze nachten,  of kraambezoek dat te lang blijft hangen, onzekerheden over de voeding en het ouderschap,  .……  Velen krijgen er mee te maken.
Het is daarom helemaal niet vreemd dat je het zwaar kan hebben en niet de hele dag op een roze wolk zit. En ook al ben je nog zo gelukkig met je baby, je kan wel veel behoefte hebben aan een “heerlijk moment voor jezelf”.
Een voetreflexmassage zorgt niet alleen voor ontspanning, maar  je lichaam herstelt sneller en het brengt je hormonen vlugger in balans.

Babyvoetreflexologie is een heel geschikte methode bij allerlei kwaaltjes

In de buik van mama hoeft de baby niet zelf te eten of te ademen. Daar zorgt de moeder voor  via de navelstreng. Na de geboorte is het lichaam compleet en kan het zelf gaan ademen en eten, maar zijn er soms wat “opstartproblemen”. Babyvoetreflexologie  is een aangename, natuurlijke manier om je baby hierbij te helpen. Het is een methode zonder medicijnen of medische ingrepen die heel effectief en vlug werkt bij baby’s.
Het helpt o.m. bij lucht in de darmen, reflux, obstipatie, buikpijn, en brengt verlichting bij oorpijn of bij het krijgen van tandjes. Huilbaby’s en kinderen die moeilijk inslapen of doorslapen hebben er eveneens veel baat bij. En…. een rustige baby geeft de ouders ook hun rust.

U kunt kiezen voor losse consulten, maar als u en uw kindje aanvullend verzekerd zijn, is een totaalpakket een aanrader. De 4 massages worden bijna volledig vergoed door de aanvullende ziektekostenverzekering.

  • 1 losse therapeutische behandeling van 30 min van een baby tot 6 maanden:  € 35 (volledig vergoed door bijna alle aanvullende verzekeringen)
  • een behandeltraject bestaande uit
    • 1 volledige therapeutische voetreflexbehandeling van de moeder van 1 uur, t.w.v. € 65. Hierbij ervaart u hoe zo’n behandeling aanvoelt en wat voetreflex met u doet.
    • 3 therapeutische massages van de baby van elk 30 min waarbij u ook thematische massages krijgt aangeleerd om thuis bij uw kindje toe te passen
    • een mooi geïllustreerde brochure met gedetailleerde uitleg over de 3 massages gericht op buikkrampen, beter slapen en het doorkomen van de tandjes

Deze 4 massages worden individueel in mijn praktijk  gegeven, telkens met 1 week ertussen.
€ 65 + 3 keer € 35 = € 170 (na elke behandeling krijgt u een factuur mee)

Deze behandelingen vallen onder het kopje aanvullende geneeswijzen. Check daarom eerst uw polis. Per keer krijgt u € 40/45 terug. Geen verwijzing van arts nodig.
Download het overzicht vergoedingen verzekeraars 2021.

Het welkomstcadeau voor cliënten van Kraamzorgcentrum  DAT :
Een korting op de behandelingen voetreflexologie tijdens uw zwangerschap, na de bevalling of voor uw baby.

Kraamzorgcentrum  DAT biedt de mogelijkheid van flexibele kraamzorg (tussen 8 en 18 uur).
In principe starten ze bij thuiskomst (na een bevalling in het ziekenhuis) de zorg op, ongeacht het tijdstip. Dus ook ’s avonds en ’s nachts. Men streeft ernaar dat  gedurende de gehele kraamperiode dezelfde kraamverzorgende bij u thuis komt.
Verder kan u bij hen terecht voor de gratis uitleen van verschillende artikelen, zoals klossen voor onder het bed en een ondersteek en de verhuur van  borstkolven.
Bij inschrijving krijgt u een cadeaubon van € 50.* Deze kunt u inwisselen voor  een korting op een voetreflexmassage voor uzelf of voor de baby.

* neem contact op met DAT voor de exacte voorwaarden.

Meer informatie over Kraamcentrum DAT Zeeuws-Vlaanderen: 0115-531 572
of kijk op www.kraamcentrumdat.nl

 

Voor meer informatie of een afspraak? Neem contact met me op!