Menu ☰
spijsvertering verbeteren

Spijsvertering verbeteren

als maag, lever, darmen of alvleesklier minder goed functioneren

Heeft u last om uw eten te verteren en u wil uw spijsvertering verbeteren? Soms moet de voeding bekeken worden, soms zijn er schimmels, slechte bacteriën of parasieten in het spel. De combinatie van  acupunctuur , voetreflex en low-level-lasertherapie doet zeker wonderen.

De spijsvertering: van mond tot kont

Elke hap die je neemt, maak een tocht van ongeveer acht meter. Voordat de restanten van die hap in het toilet belanden, zijn er maar liefst acht verschillende organen nodig om van je voeding poep te maken. De slokdarm, maag, dunne darm, dikke darm en het microbioom halen voedingsstoffen uit je eten. Wat je lichaam niet kan gebruiken, houdt je spijsvertering apart. Dat vormt later je ontlasting. De alvleesklier en lever maken spijsverteringssappen die je eten helpen verteren. De galblaas dient als opslagplaats van gal. In totaal duurt je hele spijsvertering 24 tot 48 uur, afhankelijk van wat je precies gegeten hebt en hoeveel.
Het microbioom is bij de meeste mensen niet bekend, maar is heel belangrijk voor allerlei functies in ons lichaam. Het verhoogt onze weerstand en zorgt ervoor dat we ons fit voelen. Het chronische vermoeidheidssyndroom (CVS) vindt vaak zijn oorsprong in een slecht werkend microbioom. 

Dit kan flink verbeterd worden met low-level-lasertherapie. Deze therapie vorm combineer ik met voetreflexologie en/of acupunctuur. Ik heb hiermee al heel goede resultaten bereikt.

Verband tussen de darmen en de hersenen:

Er zijn steeds meer aanwijzingen dat er een directe relatie bestaat tussen de conditie van de darmen en de hersenen. Zo merkt u dat wanneer u stress ondervindt, ook vaak last heb van uw buik.  Lees hierover een artikel van de  stichting Darmgezondheid

Veel voorkomende klachten:

Stoelgang vertelt veel over uw spijsvertering

Heeft u last van langdurige diarree of een brijige stoelgang?
De klacht bij diarree is waterdunne ontlasting, vaak meerdere keren per dag. Daarnaast komt de aandrang om naar het toilet te gaan meestal plotseling. Ook het ophouden lukt meestal niet of moeizaam. De ontlasting heeft bij diarree vaak een ander kleur en geur.

Of bent u eerder het type dat dagenlang niet naar de WC kunt? En als u dan wel kunt poepen, heel veel pijn ervaart omdat de stoelgang zo hard is? Of heeft u de ene keer last van te hard, de andere keer last van te dun? Hoe dan ook, voetreflexologie in combinatie met acupunctuur en low-level-lasertherapie zullen altijd uw spijsvertering verbeteren.

spijsverteringsklachten

 

Lees hier een artikel over voetreflexologie bij darmproblemen uit het vakblad voor natuurlijke en integrale gezondheidszorg
Lees hier een artikel over acupunctuur bij prikkelbare darmsyndroom (PDS) uit het vakblad voor natuurlijke en integrale gezondheidszorg

Ook baby’s hebben vaak problemen met stoelgang. U kunt op een heel eenvoudige manier deze kwaaltjes verhelpen door voetreflexmassages die ik u leer in mijn praktijk.