Menu ☰

Kanker

voetreflex vermindert de bijwerkingen van chemo en bestralingen

voetreflex bij kanker

Voetreflexologie vermindert de bijwerkingen van chemo en bestralingen bij kanker. Misselijkheid, slapeloosheid, neuropathie (tintelingen in voeten en handen), koudegevoel zijn de bekendste verschijnselen. Voetreflex-totaal in Terneuzen heeft hier veel ervaring in.

Door hele zachte voetreflexmassages aan te bieden, gericht op ondersteuning van de herstellende mens, kan ik het algemeen welzijn van de patiënt verhogen en het zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleren.
Als natuurgeneeskundige ben ik HBO opgeleid en werk ik niet ter vervanging van de oncologen, maar complementair. De massages werken de therapieën die u krijgt in het ziekenhuis niet tegen. Integendeel: Ik zorg voor het extraatje, voor het welbevinden van de patiënt tijdens en na de reguliere behandelingen.

Lees hier meer over voetreflexologie

De consulten worden grotendeels vergoed door uw aanvullende ziektekostenverzekering.
Klik hier voor de tarieven van een voetreflexbehandeling en de vergoedingen van de verzekeraars.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Neem dan hier contact met me op!

Er zijn de laatste jaren veel onderzoekingen gedaan rond het effect van voetreflexologie op kanker en het herstel na de reguliere behandelingen. Hieronder staan ter informatie een aantal artikels uit het vakblad natuurlijke en integrale gezondheidszorg

https://www.vnig.nl/voetreflexmassage-vermindert-bijwerking-chemotherapie.html
https://www.vnig.nl/voetmassage-voetreflexmassage-darmkankerpatienten.html
https://www.vnig.nl/voetreflexbehandeling-radiotherapie.html
https://www.vnig.nl/massage-en-voetreflexologie-na-een-cystectomie.html

Een studente van Total-Health onderzocht de effecten van voetrflexologie bij neuropathie ten gevolge van chemotherapie en schreef hierover een scriptie
Neuropathie na chemo 2019